Vypočet pořebného množství vody a medu pro přípravu medoviny
|
|||||||
A | B | C | D | E | F | G | H |
Požadovaný obsah cukrů kg/hl |
Voda (l) | Med v kg (obsah 18 % vody) |
Kontrola moštoměrem kg cukru/hl | Potřebné množství vody na 1 kg medu | Množství vody (l) | Množství Medu (kg) | Živná sůl (g) |
34 | 35,6 | 20,7 | 30 | 1,72 | 0 | 0 | 0 |
30 | 37,3 | 18,3 | 26 | 2,04 | 0 | 0 | 0 |
26 | 39,1 | 15,8 | 22 | 2,47 | 0 | 0 | 0 |
24 | 39,9 | 14,6 | 20 | 2,73 | 0 | 0 | 0 |
Zdroj tabulky pro rědění: Výzkumný ústav včelařský www.beedol.cz |
Reklama: